Azerbaycan'dan Türkiye'ye dev destek! Rakamı 'Türkiye'nin inşası bizim inşamızdır' diyerek duyurdular

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DÜNYA Haberleri

'Asrın felaketi' olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye'ye yardım eli uzatan ilk ülke olan Azerbaycan, desteğini sürdürüyor. "Önderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi, Türkiye'nin sağlığı bizim sağlığımız, Türkiye'nin inşası bizim inşamızdır" diyen Azerbaycan Millet Meclisi Başkanvekili Adil Aliyev, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş için 100 milyon dolar yardım ayırıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, bölgeyi adeta yerle bir etti. 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan ve yaklaşık 13 milyon vatandaşı etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, en az 50 bin kişi hayatını kaybetti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Japonya'dan Brezilya'ya, Yunanistan'dan İsrail'e kadar dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye yardım yağdı. İlk yardım ise kardeş ülke Azerbaycan'dan geldi.

AZERBAYCAN DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; depremlerin ardından arama kurtarma ve insani yardım ekibiyle Türkiye'nin yaralarını sarmaya yardım eden Azerbaycan, maddi desteklerine de devam ediyor. Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nce düzenlenen iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev, önemli açıklamalarda bulundu.

100 MİLYON DOLAR AYIRDILAR

Aliyev, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, önceki gün 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ı ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulunduklarını söyledi. Aliyev, "Depremden hemen sonra çocuğundan yaşlısına tüm Azerbaycan, Türkiye'nin yanında olmak istedi ve oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kahramanmaraş için 100 milyon dolar ayırdı. Azerbaycan Caddesi'nin yeniden inşa edilmesine destek olacağız" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

"Oradaki arazileri de gezdik" diyen Aliyev, "Yakın günlerde yeni çalışmalar başlayacak. Elimizden geleni yapacağız. Bir millet olduğumuzu her zaman göstereceğiz. Önderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi, Türkiye'nin sağlığı bizim sağlığımız, Türkiye'nin inşası bizim inşamızdır" diye konuştu.

Aliyev, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye'nin bütün imkânlarıyla Azerbaycan'ın yanında durduğuna vurgu yaparak, "Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Milletimizi, kardeşliğimizi sevmeyen devletler çoktur. Ama biz bir olarak onlara karşı durmayı başarmalıyız. Türkiye'mizin kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğini bilerek, her zaman Türkiye'mizin arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz" dedi. (Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...