Azerbaycan'dan AP kararına sert tepki

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'dan AP kararına sert tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarıyla ilgili kararını değerlendirdi.

Hasanov, kararın kabul edilmesinin, Avrupa'da ve Batı'nın öncülüğünde kurulan AP gibi birçok uluslararası kuruluşta çifte standart ve İslam karşıtlığının hüküm sürdüğünün göstergesi olduğunu belirtti. Hasanov, "Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili kararı, Avrupa tarihinin en rezil, Birinci Dünya savaşının tarihi gerçeklerini tahrif eden, hiçbir gerçeği yansıtmayan, adaletsiz ve özel amaçlara hizmet eden siyasi bir karardır. Bu kararın Müslüman ve Türk karşıtlığı ruhundan kaynaklandığı kuşkusuzdur" ifadesini kullandı. Ali Hasanov, açıklamasında, "Tarihi gerçekler de gösteriyor ki 1915 yılında Türkiye topraklarında yaşayan Ermenilere karşı hiçbir soykırım olmadı. O dönemde savaş durumunda olan Türkiye'de Ermeniler çok sayıda silahlı gruplar oluşturarak cephe arkasında isyanlar çıkarmış, Türk ordusuna saldırmış, farklı şehir ve köylerde toplu katliamlar yapmış ve sivil halka karşı gayriinsani faaliyetlerde bulunmuşlardır" dedi. Türk ordusunun sivil halkı korumak için aldığı önlemleri Ermenilerin soykırım olarak yansıttığını vurgulayan Hasanov, bu iddiaların hiçbir gerçeğe dayandırılmadığını ve subjektif değerlendirmeler olduğunu belirtti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...