Azerbaycan'da normalleşme kararı: Maske kullanımı zorunluluğu kaldırılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan'da normalleşme kararı: Maske kullanımı zorunluluğu kaldırılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'da Covid-19 sürecinde normalleşmeye yönelik kararlar alındı. Buna göre, açık havada maske kullanımı zorunluluğu 31 Mayıs'ta kaldırılacak. Aynı tarihte Bakü metrosu ve şehirler arası ulaşım da açılacak.

Azerbaycan'da yeni tip koronavirüs dolayısıyla uygulanan bazı kısıtlamaların kaldırılması ve normalleşme sürecine ilişkin kararlar açıklandı. Ülkede, açık havada maske kullanımı zorunluluğu 31 Mayıs'ta kaldırılacak. İbadethaneler, alışveriş merkezleri, plajlar ve spor salonları 10 Haziran'da açılacak.
AŞI YAPTIRANLARA KART VERİLECEK
Yakın dönemde ülkede "Covid-19 aşı kartı" uygulaması başlatılacak, aşı yaptıranlara ve Covid-19'a yakalanıp sağlığına kavuşanlara bu kart verilecek. Spor salonları, konser ve benzeri etkinliklere sadece "Kovid-19 aşı kartı" olanlar alınacak.
BUGÜNE KADAR 4 BİN 867 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Azerbaycan'da bugüne kadar 332 binden fazla kişide Covid-19 tespit edildi. Ülkede 321 bin Kovid-19 hastası iyileşti, 4 bin 867 hasta ise hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...