Azerbaycan ordusu Ermenistan’a ait uçaksavar sistemini imha etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Azerbaycan ordusu Ermenistan’a ait uçaksavar sistemini imha etti

DÜNYA Haberleri  / İHA

​Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait askeri hedefleri imha etmeye devam ediyor.

Dün dokuz daha özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Hocavend yönündeki yüksekliklerden birinde Ermenistan'a ait “M-55” uçaksavar sisteminin nokta atışıyla imha edildiği kaydedildi.

Bakanlık, uçaksavar sisteminin imha edildiği anlara ait görüntüleri de paylaştı.

Ermenistan ordusu ise Azerbaycan ordusunun birliklerinin bulunduğu mevkileri ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla, top ve havanlarla ateş açtı. Açıklamada, Terter, Ağdam, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıplar vererek geri çekilmek zorunda bırakıldığı bildirildi. 

Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan’a ait çok sayıda asker, 2 T-72 Tank, 3 D30 obüs, 1 “Zastava M-55” uçaksavar, 1 insansız hava aracı ve 3 mühimmat kamyonun imha edildiği aktarıldı. Açıklamada, ayrıca tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu bildirildi. 

"Ermenistan’a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu"

Millî Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) da bir açıklama geldi.  MSB "Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için kahramanca ve fedakârca mücadeleye devam ediyor. Ermenistan’a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 uçağı daha düşürüldü. Böylece Ermenistan’a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...