Azerbaycan muhalefeti birleşti

/ Kaynak: AA
Azerbaycan muhalefeti birleşti

DÜNYA Haberleri  / AA

Aerbaycan'da bazı muhalif parti ve STK'lar 'Milli Şura' ismini verdikleri yeni koalisyon çatısı altında birleşti.

nbsp;Azerbaycan'da meclis dışı bazı muhalif partiler ile sivil nbsp;toplum kuruluşları yeni bir koalisyon oluşturdu. Meclis dışı muhalefetin en önemli temsilcilerinden Musavat Partisi nbsp;(MP), Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP) ve "El Harekatı" ile çeşitli nbsp;STK'lar, ekimde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak hareket etmek için nbsp;"Milli Şura" adını verdikleri yeni koalisyon çatısı altında bir araya geldi. İlk toplantısını bugün gerçekleştiren Milli Şura'da, oluşumun nbsp;nizamnamesi kabul edildi ve başkanlık seçimi gerçekleşti. nbsp; Oy çokluğu ile kabul edilen nizamnamenin ardından yapılan başkanlık
nbsp;seçiminde, MP lideri İsa Gamber tarafından aday gösterilen nbsp; "Aydınlar Forumu" nbsp;kurucusu ünlü yönetmen Rüstem İbrahimbeyov Milli Şura'nın başkanı seçildi.
129 üyeden oluşan Milli Şura'da, MP, AHCP ve "El Harekatı"nın yanı nbsp;sıra Vatandaş Hemreyliyi Partisi, Azerbaycan İslam Partisi, Klasik Halk Cephesi nbsp;Partisi, Azerbaycan Liberal Partisi, Büyük Azerbaycan Partisi, Açık Cemiyet nbsp;Partisi, Vahit Azerbaycan Milli Birlik Partisi, Aydınlar Partisi, çeşitli STK'lar nbsp;ve gençlik örgütlerinden üyelerin bulunduğu belirtildi.
Milli Şura'nın, ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine nbsp;yönelik çalışmalara başlayacağı ve seçimlere çalışmalar sonunda belirlenecek tek nbsp;adayla gireceği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...