Azerbaycan, Karabağ'daki operasyonda şehit olan askerlerin sayısını açıkladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Azerbaycan, Karabağ'daki operasyonda şehit olan askerlerin sayısını açıkladı!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, Karabağ'da 24 saat süren terörle mücadele operasyonunda şehit olan askerlerin sayısını açıkladı. Bakanlık, 19 Eylül'de başlayan operasyonda 192 askerin şehit, 511 personelin de yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine başlattığı terörle mücadele operasyonu kısa süre içerisinde hedefine ulaştı. Ermeni ayrılıkçıların silah bırakmasıyla sonlandırıldığı açıklanan operasyon kapsamında yüzlerce yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, terörle mücadele operasyonu süresince şehit olan askerlerin sayısını paylaştı. Bakanlık, 24 saat süren operasyon esnasında 192 askerin şehit, 511 personelin ise yaralandığını duyurdu.

Bakanlık, "Yerel terörle mücadele tedbirleri sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin 192 askeri şehit oldu. Şehit askerlerin 180'i Millî Savunma Bakanlığı, 12'si ise İçişleri Bakanlığı mensubu. Şehitlerden biri ise sivil.” açıklamasını paylaştı.

Şehit düşen 180 askerin kimlik bilgileri paylaşılırken, 11 askerin kimlikleri ise adli tıp uzmanlarının yapacağı genetik inceleme sonrasında belirlenecek. Açıklamada, operasyon süresince Ermenistan ordusunun ateşi sonucu 1 sivilin yaşamını yitirdiği, 1 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan, Karabağ'daki operasyonda şehit olan askerlerin sayısını açıkladı!

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan ordusu, Ermeni ayrılıcıların mayınlı saldırıları sonrasında çok sayıda vatandaşın şehit olmasından sonra 19 Eylül’de Karabağ’da terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurmuştu.

24 saat süren operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçıların Azerbaycan’ın taleplerini kabul ettiklerini duyurarak silah bıraktıklarını açıklamıştı. Karabağ’daki sözde Ermeni yönetimi, silahlı güçlerin feshedildiğini duyurmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...