Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri çıkmaza girdi: “Beklentilerin altında kaldı” yorumu geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri çıkmaza girdi: “Beklentilerin altında kaldı” yorumu geldi

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan tarafı ile yürütülen ikili ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik son dönemde atılan adımlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ermenistan’ı iyi niyet göstermeye çağıran Bayramov, Azerbaycan-Ermenistan normalleşme sürecine ilişkin karamsar yorumlarda bulundu.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları başkanlığındaki heyetler arasında geçtiğimiz hafta ABD'de görüşmeler gerçekleşti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve beraberindeki heyet üyeleri iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

BAYRAMOV GELİNEN SÜREÇ HAKKINDA KONUŞTU

Bayramov, Ermenistan ile normalleşme sürecinin "barış anlaşmasının hazırlanması, devlet sınırlarının belirlenmesi, ulaşım ve iletişimin yeniden sağlanması" bakımından "beklentilerin altında kaldığını" söyledi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Litvanyalı mevkidaşı Gabrielius Landsbergis ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Bayramov, “Ermeni tarafını iyi niyet göstermeye ve normalleşme müzakerelerinin tüm boyutlarında daha fazla çaba göstermeye” çağırdı.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Bayramov, “İlerlemenin en iyi yolunun, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı tanınmaya ve birbirinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygıya dayalı olarak normalleştirilmesinden geçtiğine inanıyoruz” dedi.

Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri çıkmaza girdi: “Beklentilerin altında kaldı” yorumu geldi

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİNDEKİ GERGİNLİK DÜŞMÜYOR

İki eski Sovyet cumhuriyeti olan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun uluslararası alanda Azerbaycan'ın bir parçası olarak kabul edilen Karabağ'ı ve yedi komşu bölgeyi işgal ettiği 1991 yılından bu yana oldukça gergin durumda.

2020 sonbaharında 44 gün süren çatışmalarda Azerbaycan birçok şehri, köyü ve yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Rusya'nın arabuluculuğunda imzalanan barış anlaşması Azerbaycan'da bir zafer olarak kutlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...