Azerbaycan: Ermeniler silahlarını teslim edene kadar savaşacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Azerbaycan: Ermeniler silahlarını teslim edene kadar savaşacağız

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı gruplara yönelik bir çağrı yapıldı. Açıklamada "Terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasadışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahların teslim edilmesi ve yasa dışı rejimin kendini lağvetmesi gerekiyor" ifadeleri yer aldı. Bakü yönetimi aksi takdirde savaşı sürdüreceklerini belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada sivillerin kesinlikle hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği de yer aldı. Operasyonun amacının ise Karabağ'ın yasa dışı silahlı Ermeni gruplardan temizlenmesi olarak belirtildi. Operasyonlar devam ederken az önce bir son dakika gelişmesi yaşandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı gruplara yönelik bir çağrı yapıldı. 

"BEYAZ BAYRAK ÇEKİP, TÜM SİLAHLARI TESLİM EDİN"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Bakü'nün Karabağ'daki Ermeni halkının temsilcileri ile buluşmaya hazır olduğu açıklandı. Açıklamada "Terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasadışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahların teslim edilmesi ve yasa dışı rejimin kendini lağvetmesi gerekiyor" denildi.

Açıklamanın devamında ise "Aksi takdirde terörle mücadele tedbirlerinin sonuna kadar sürdürüleceği" kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu olayın ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi. Söz konusu terör saldırısı sonrasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da “antiterör” operasyonu başlattığını ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerinin, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerinin, takviye birimler oluşturduklarının, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerinin, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna döşediği mayınların patlaması sonucu sivillerin ve polis memurlarının hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...