Ayakkabı çekeceğinin de organiği üretildi

/ Kaynak: CHA
Ayakkabı çekeceğinin de organiği üretildi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, dünyada ilk olan organik ayakkabı çekeceğini üretti.

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, manda, koç ve sığır boynuzundan ürettikleri organik taraklardan sonra şimdide dünyada ilk olan organik ayakkabı çekeceğini üretti. Üretilen çekecekler kemik olması nedeniyle mikropları barındırmadığı gibi vücuttaki negatif elektriği de uzaklaştırıyor. Yapımı 5 gün süren organik çekeceklerin fiyatı ise boyutuna göre 50 ila 100 lira arasında değişiyor. İstanbul Eyyüp Feshane'de düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri' fuarında tanıtılan organik ayakkabı çekecekleri İstabullulardan yoğun ilgi gördü.
"DÜNYA'DA İLK"
Tamamen kemikten ve organik olarak dünya da ilk defa kendilerinin ayakkabı çekeceği ürettiklerini belirten Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak, bu çekeceklerin plastik çekeceklerin aksine ayaklarda ki hiçbir mikrobu barındırmadığını tam tersine ayakkabıların içinde oluşan mikropları öldürme özelliğine sahip olduğunu söyledi.
Tamamen organik olması nedeniyle oldukça önemli bir ürün olduğunu anlatan Gökbulak, "Manda, koç ve sığır boynuzundan üretmiş olduğumuz bu ayakkabı çekecekleri tamamen organiktir. Bu nedenle boynuzları 2 yıl boyunca kurumaya bırakıyor ondan sonra işliyoruz. Yapımı bir hayli meşakatli yollardan geçiyor. Ortalama bir adet çekeceğin yapımı kurutma ve cilalama sürelerini göz önüne aldığımızda 5 gün falan sürüyor." dedi.
"BİRÇOK FAYDALARI BULUNUYOR"
Organik çekeceklerin boynuz kemiklerden üretilmesi hasebiyle vücuttaki elektriği alma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Refa Gökbulak, "Kemiklerden üretilen bu ürünler vücuttaki kan dolaşımını hızlandırıyor. Elektriği alıyor. Mikropları öldürüyor. Bunun gibi daha birçok bilimsel olarak kanıtlanmış faydası bulunuyor." diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...