Avusturya'da Türk düşmanlarının önerisi reddedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avusturya'da Türk düşmanlarının önerisi reddedildi

DÜNYA Haberleri

Avusturya'da, Türkiye'nin ulusal tehdit oluşturan PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonlarını hazmedemeyen bir grup Meclis'e kınama önerisi getirdi. Ancak öneri çoğunluk durumundaki iktidar partisi ÖVP ve Yeşiller Partisi'nin oylarıyla geri çevrildi.

Türkiye'nin ulusal birliğini tehdit eden PKK terörüne karşı aldığı önlemler Avrupa'da bazı kesimleri rahatsız etmeye devam ediyor. Bunun son örneği Avusturya'da kendini gösterdi. Avusturya'da, Türkiye'yi Suriye'deki terör operasyonlarını kınayan bir öneri getiren ana muhalef Meclis'te istediği karşılığı bulamadı.

KÜSTAH ÖNERİ REDDEDİLDİ

Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) tarafından meclise sunulan "Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarının kınanması" yönündeki önerge, iktidardaki merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi tarafından reddedildi.

HÜKÜMET TARAFINDAN KINANMASI İSTENDİ

Ana muhalefet SPÖ'lü Katharina Kucharowits ve bazı milletvekilleri tarafından meclise sunulan önerge ile Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye ve Irak'taki üslenmelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonların hükümet tarafından kınanması istendi.

3 PARTİ 'EVET' OYU VERDİ

Mecliste yapılan oylamada, SPÖ, aşırı sağcı Avusturya Halk Partisi (FPÖ) ve Yeni Avusturya Partisinin (NEOS) önergenin kabulü yönünde oy kullanmasına rağmen, iktidar partilerinin oylarıyla önerge reddedildi.

Önergenin mecliste reddedilmesinin ardından terör örgütü yandaşları iktidardaki Yeşiller Partisinin genel merkezi önünde gösteri düzenledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...