Avustralya'da tazıların eğitiminde canlı hayvan kullanımına tepki

/ Kaynak: AA
Avustralya'da tazıların eğitiminde canlı hayvan kullanımına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'da köpek yarışlarına hazırlanan tazıların performanslarını artırmak için eğitimleri sırasında canlı hayvan kullanıldığı ortaya çıktı.

Avustralya'da köpek yarışlarına hazırlanan tazıların performanslarını artırmak için eğitimleri sırasında peşlerinden koştukları çengellere canlı tavşan, keseli sıçan gibi hayvanların bağlanması ülke genelinde tepkilere neden oldu.
Avustralya Yayın Kuruluşu (ABC) tarafından ortaya çıkartılan yasa dışı uygulamada, Victoria, Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerindeki bazı tazı eğitim merkezlerinde, tavşan ve keseli sıçan gibi hayvanların canlı yem olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Tazı eğitim merkezlerine yerleştirilen gizli kameralar yardımıyla elde edilen görüntülerde, tazılara eğitim veren kişiler tarafından canlı hayvanlar, eğitim pistlerindeki takip çengellerine bağlanıyor ve köpekler bu hayvanların peşlerinden salıveriliyor. Takip çengellerine bağlanan ve pistte hızla hareket ettirilen canlı hayvanların peşinden koşan tazılar, yetiştikleri yerlerde bu hayvanları parçalayarak öldürüyor.
Görüntülerin yayınlanmasının ardından Avustralya genelinde tepkilere neden olan uygulamayla ilgili açıklama yapan Hayvanlara Uygulanan Şiddeti Önleme Kurumu (RSPCA) Yeni Güney Galler eyalet başkanı Steve Coleman, tazı eğitim merkezlerinde canlı hayvanlarla eğitim vermenin kanunsuz bir şekilde uygulandığını belirtti. Coleman, "Gördüğümüz görüntüler iğrençti. Açıkça söylemek gerekirse bundan para kazanıyorlar" dedi.
Victoria, Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde yarışlara katılan 23 tazı eğitim merkezi, tesislerinde "canlı yem" kullandıkları gerekçesiyle yarışlardan men edildi. Avustralya'da önemli bir sektör olan tazı yarışlarında ortaya çıkan kanunsuz eğitim görüntülerinin ardından olayın meydana geldiği 3 eyalette de soruşturma başlatıldığı açıklandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...