Avustralya'da El Nino etkisi: Sıcaklıklar ortalamanın 12 derece üstüne çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Avustralya'da El Nino etkisi: Sıcaklıklar ortalamanın 12 derece üstüne çıktı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Pasifik Okyanusu'nda başlayan ve tüm dünyada ısınmaya neden olan El Nino hava olayı, Avustralya'da etkisini hissettiriyor. İlkbahar mevsiminin başladığı bölgede yüksek sıcaklıklar nedeniyle alarm verildi. Termometreler 34 dereceyi gösterirken, yakın dönemde sıcaklık rekorunun kırılması bekleniyor.

ABD'li bilim adamlarının Haziran ayında uyardığı 'El Nino' hava olayı, Avustralya'da etkisini hissettirmeye başladı. Pasifik Okyanusu'nda başlayan ısınma, ilkbahar mevsiminin başında olan bölgede sıcaklıkları 34 dereceye kadar yükseltti.

ORTALAMANIN 16 DERECE ÜZERİNE ÇIKACAK

Güney Avustralya, Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerinde rekor sıcaklıklar beklenirken Sydney'de ise termometreler 34.2 dereceyi gösterdi. Sıcaklıkların Eylül ayı ortalamasından 12 derece yüksek seyrettiği ülkede Meteoroloji Bürosu’ndan yapılan açıklamada, sıcaklıkların artmaya devam edeceği ve mevsim ortalamasının 16 derece üzerine çıkmasının beklendiği ifade edildi.

Eylül ayında Sydney’de hava sıcaklığının 5 gün art arda 30 derecenin üzerinde seyrederek sıcaklık rekoru kırması bekleniyor.

EL NİNO ETKİLİ OLUYOR

Avustralya Meteoroloji Bürosu, ülkede bugün itibarıyla El Nino hava olayının etkili olmaya başladığını duyurdu. Meteoroloji Uzmanı Karl Braganza yaptığı açıklamada, "Kıtanın bazı bölgelerinde, aşırı hava koşullarının etkili olduğunu görüyoruz. Baharın başlamasıyla birlikte sıcak ve kurak uzun bir dönem yaşıyoruz" dedi.

Yaz mevsiminde Avustralya'nın büyük bölümünde sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceği belirtilirken orman yangınları ve kuraklık riskinin de yüksek olduğu kaydedildi.

Avustralya'da El Nino etkisi: Sıcaklıklar ortalamanın 12 derece üstüne çıktı

YENİ GÜNEY GALLER YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR

Sıcaklıkların arttığı Yeni Güney Galler eyaletinde en az 500 itfaiyeci ve acil durum personeli, 61 yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor. 13 farklı noktadaki yangın ise henüz kontrol altına alınamadı.

Eyaletin güneyinde 21 okulda eğitime ara verilirken, bölgede etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın alarmının en yüksek seviyeye çıkarıldığı öğrenildi. Yeni Güney Galler İtfaiye Teşkilatı Komiseri Rob Rogers yaptığı açıklamada, yangın riskinin 2019-2020 yangın sezonundan bu yana en tehlikeli seviyede olduğunu ifade etti.

Avustralya'da 2019-2020 yaz mevsiminde yaşanan orman yangınlarında Türkiye büyüklüğünde bir alan küle dönmüş, 33 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...