Avrupa'dan TikTok'a rekor ceza! 345 milyon euro ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avrupa'dan TikTok'a rekor ceza!  345 milyon euro ödeyecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birçok ülkede sosyal medya platformu TikTok'a ceza üstüne ceza yağıyor. İrlanda'da çocuklara yönelik veri gizliliğini ihlalden TikTok'a 345 milyon euro para cezası verildi. Tiktok'un kişisel verilerin korunması ile ilgili veri ihlalleri 2020'de gerçekleşti.

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve 700 milyonu aşkın kullanıcısı olan sosyal medya platformu Tiktok'ta kişisel verilerin ihlali nedeniyle ceza üstüne ceza yağıyor. Platforma bir ceza da İrlanda'dan geldi. 

345 MİLYON EURO PARA CEZASI

İrlanda Veri Koruma Komisyonu'ndan (DPC) yapılan açıklamada, video paylaşım platformu tarafından çocukların kişisel bilgilerinin kullanılması konusunda Avrupa Birliği (AB) yasalarının ihlal edildiği, bu nedenle platforma 345 milyon euro (370 milyon dolar) para cezası kesilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamaya göre, Tiktok tarafından söz konusu kişisel verilerin korunmasına ilişkin ihlaller 31 Temmuz-31 Aralık 2020'de gerçekleşti.

TİKTOK'UN İLK CEZASI DEĞİL: BİRÇOK ÜLKE CEZA VERDİ

Mart ayında Türkiye'de Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVK) çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi ve izinsiz veri toplandığı gerekçesiyle TikTok'a 1 milyon 750 bin TL para cezası vermişti. 

İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), ise çocukların verilerini kötüye kullanmayı da içeren çeşitli sebeplerle sosyal medya platformu Tiktok'a 12,7 milyon sterlin (yaklaşık 15,9 milyon dolar) ceza verildiğini açıklamıştı.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor) TikTok ve Twitch aleyhine açtığı davalar, başkent Moskova'da bulunan Taganskiy Mahkemesi'nde görülmüş ve Rusya'da yasaklanan içeriklere TikTok ve Twitch üzerinden ulaşılabilmesi nedeniyle şirketlerin mevzuata uymadığı hükmüne varan mahkeme, TikTok'a 3 milyon ruble para cezsı verilmişti.

AB ALDIĞI KARARLA TİKTOK'A CEZANIN ÖNÜNÜ AÇTI

Avrupa Birliği (AB), Çinli sosyal medya platformu TikTok'un çocukların mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle önemli miktarda para cezasına çarptırılmasının önünü açtı. Kurul, bağlayıcı nitelikteki kararında İrlanda Veri Koruma Otoritesi'ni haklı bularak, TikTok'un cezaya çarptırılmasına imkan sağlamış oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...