Avrupa'da tasarruf önlemleri genişliyor: Yürüyen merdivenleri durdurdular

Düzenleyen:
Avrupa'da tasarruf önlemleri genişliyor: Yürüyen merdivenleri durdurdular

DÜNYA Haberleri

Rusya Ukrayna savaşında 6 ay geride kaldı. Rusya AB ülkeleri ile restleşmeleri sonucu vanaları kapatında Almanya tasarruf için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Rusya-Ukrayna savaşında yaptırımların odağında olan Rusya, AB ülkleri ile restleşmeler sonucu vanaları kapattı. Almanya enerji tasarrufu sağlamak için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

TASARRUF ÖNERİLERİ KİŞİSEL HİJYEN ÖNLEMLERİNE KADAR VARDI

İlk önlemler arasında sıcak sudan vazgeçmek, kamu binalarını karartmak gibi önlemler yer alan Almanya’da en son ‘Duş almayın, bez kullanın’ kişisel hijyenden tasarruf etme önerilerine kadar gitti.
Alman Bild gazetesine görei AVM’ler de enerji tasarrufu kapsamında yürüyen merdivenleri durdurma kararı aldı. Haberde ise Satürn ve Galeria Karstadt Kaufhof mağazalarında bazı yürüyen merdivenler durdurulduğu belirtildi ve şirket yetkilileri zaten enerji tasarrufu uyguladıklarını belirterek müşterileri etkilemeyecek şekilde mümkün olan yerlerde yürüyen merdivenleri kapatacaklarını belirtti. Haberde, bu durumun başka mağazalarda da bu durumun düşünüldüğü kaydedildi.

 Avrupa Rusya ile restleşmeler sonucu ciddi bir enerji krizi ile karşı karşıya.  Ülkede gaz akışı sağlanmazsa mevcut deponun 2.5 buçuk ay yeterli olacağı kaydedildi. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...