Avrupa'da korona yasakları artıyor

Düzenleyen:
Avrupa'da korona yasakları artıyor

DÜNYA Haberleri

Beşinci korona dalgası ile mücadele eden Avrupa'da günlük vakalar rekor kırıyor. Bazı ülkeler, eski yasaklara geri dönüyor.

Almanya'da son 24 saatte 65 bin 371 yeni görüldü. Bu salgının başlangıcından bu yana bir günde kaydedilen en çok vaka sayısı oldu. Can kaybı ise 264 olarak kayıtlara geçti. Beşinci dalga ile mücadele eden ülkede, yeni önlemler alınmaya başladı.

SAHTE BELGEYE 5 YILA KADAR HAPİS

Buna karşı Alman Meclisi'nde yeni enfeksiyon koruma yasası kabul edildi. Hastane ve bakım evi çalışanları ile ziyaretçiler, negatif test sonucu ibraz etmek zorunlu olacak. Yasaya göre genel bir kapanma kararı alınmayacak. İş yerleri ve okullar da kaptılmayacak. Bu konuda her eyalet, kendi kararını alabilecek. İş yeri ve toplu taşıma araçlarında aşı, hastalığı atlama ya da test kuralı ülke çapında geçerli olacak.  Ayrıca test sonucu ya da aşı belgesinde sahtecilik yapanlara ağır cezalar getirilecek. Bu kapsamda, sahte belgeleri hazırlayanlara ya da örgütlü olarak sahtecilik yapanlara 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. 
 

HOLLANDA'DA DA REKOR

Hollanda'da da durum farklı değil. Ülkede son 24 saatte 23 bin 680 kişiye koronavirüs tanısı konuldu, 34 kişi öldü. Bu, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Geçici hükümet, 2 Kasım'da, vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini, Covid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini duyurmuştu. 12 Kasım'da ise kısmi kapanmaya gidildiğini açıklamıştı.

EVE DÖRT MİSAFİRDEN FAZLASI GİRMEYECEK

Buna göre kafe, restoran ve lokantalar ile süpermarketler 06.00 ila 20.00 saatlerinde, diğer mağazalar, marketler ve hizmet alanları ise 06.00 ile 18.00 arası açık kalacak. Koronavirüs kartı uygulanan kafe, restoran ve lokantalarda sabit oturma yerleri olacak. Düğün gibi toplu etkinlikler ise sadece 06.00 ile 18.00 arası organize edilebilecek. Sinemalar, tiyatrolar, konser salonlarındaki sanat ve kültür gösterileri için zorunlu kapanış saati uygulanmayacak. Profesyonel ve amatör spor müsabakalarına seyirci alınmayacak. Evden çalışma ve sosyal mesafe uygulaması devam edecek. Evlerde en fazla 4 misafir kabul edilecek.

TEST SONUCU GÖSTERMEYEN KİLİSEYE GİREMEZ

Yunanistan'da yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kısıtlamaların artırılmasına karar verildiği bildirildi. Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, artan vakalar sonrası televizyondan ulusa seslendi. Miçotakis, pazartesi gününden itibaren aşı olmamış kişilerin lokanta ve kafeteryaların yanı sıra sinema, tiyatro, müze, spor salonu gibi kapalı alanlara girmelerinin de yasaklandığını ifade etti. Başbakan Miçotakis, aşısız erişkinlerin kiliselere ise sadece Covid-19 test sonuçlarını ibraz ederek girebileceklerini söyledi.

60 YAŞA KAPALI ALANA GİREBİLMEK İÇİN 3. DOZ ŞART

Ayrıca kapalı alanlara giriş için aşı sertifikası talep edilirken 60 yaş üzerindeki kişilerin kapalı alanlara girebilmeleri için ikinci doz aşı tarihinin üzerinden en fazla 7 ay geçmiş olması, ikinci doz aşısının üzerinden 7 ayı aşkın zaman geçenlerin üçüncü doz aşıyı yaptırmış olmaları şartı aranacak. İş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğun azaltılması amacıyla kamu sektörü ve özel sektörde değişken vardiya uygulamasına gidileceğini belirten Miçotakis, tedbirlere uymayanların tespit edilmesi için denetimlerin de artırılacağını kaydetti.

SALZBUGR’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
 
Son 24 saatte 15 bin 145 yeni vaka görüldüğü Avusturya'da da tedbirler geri döndü. Salzburg Eyalet Başkanı Wilfried Haslauer, gelecek haftadan itibaren 4 haftalığına uzaktan eğitime geçileceğini, iş yerlerinin kapanacağını ve bazı şartlar dışında herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi. İktidara yakın çevreler, federal düzeyde herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması talep ederken muhalefet ise buna karşı çıktı.
 
AŞISIZLAR RESTORANA ALINMAYACAK
 
Çekya'da ise bir günde 14 bin 119 vaka tespit edildi. Çekya Başbakanı Andrej Babis, gelecek haftadan itibaren restoran, kişisel bakım merkezleri, otel ve kültürel etkinliklere girişlerde aşı ya da iyileşmiş olma şartının aranacağı bilgisini paylaştı.
 
MASKE ZORUNLULUĞU

Salgının etkili olduğu bir başka Orta Avrupa ülkesi Macaristan'da ise kapalı alanlarda maske zorunluluğu getirildi. Ülkede son 24 saatte 10 bin 767 yeni vaka görüldü.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...