Avrupa’da 16 kentte kırmızı alarm verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avrupa’da 16 kentte kırmızı alarm verildi

DÜNYA Haberleri

Son dönemlerde Avrupa’yı vuran sıcak hava dalgası nedeniyle İtalya’da16 kentte kırmızı alarm ilan edildi. Sağlık Bakanlığı bu kentlerde saat 11-18 arasında güneşe çıkılmaması hakkında uyarılarda bulundu.

Avrupa’yı etkileyen sıcak hava dalgası nedeniyle İtalya’da16 kentte kırmızı alarm ilan edildi. Başkent Roma’nın yanı sıra, Floransa, Bologna ve Palermo’nun da yer aldığı 16 şehirde özellikle yaşlılar, çocuklar, hastalar ve evcil hayvanların olası olumsuz etkilere karşı yakından takip edilmesi çağrısı yapıldı.

SICAKLIK REKORU BEKLENİYOR

Başkent Roma’da hava sıcaklığının gelecek Salı günü rekor kırarak 43 dereceye ulaşması bekleniyor. İtalya’da 4 renkli skalada en yüksek alarm seviyesi kırmızıyla temsil ediliyor. Kırmızı alarm verilen yerler dışında 9 kentte de yarın için ikinci yüksek seviye olan turuncu alarm ilan edildi.

Kırmızı alarm durumu, sıcak hava dalgası olarak da adlandırılıyor ve "art arda 3 gün ve daha fazla süren riskli koşullar’’ olarak tanımlanıyor. Kırmızı alarm ilan edilen kentlerde günün en sıcak saatlerinde güneşe çıkılmaması, hafif ve doğal kumaşlardan açık renkli giysiler giyilmesi, bol su ve hafif gıdalar tüketilmesi öneriliyor. (Kaynak: BBC)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...