Avrupa, Ukrayna'dan gelebilecek göç dalgasına hazırlanıyor

Düzenleyen:
Avrupa, Ukrayna'dan gelebilecek göç dalgasına hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB), Rusya ile Ukrayna arasında yaşanabilecek bir çatışma sonrası batıya doğru göç dalgası yaşanmasını bekleniyor. AB, buna karşı farklı senaryolar üzerinde çalışıyor.

Amerikan basını, AB Komisyonu sözcülerinin, Rusya ile Ukrayna arasında muhtemel bir savaş sonrası yaşanabileceklerle ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdiğini yazdı. ABD'li yetkililere dayandırılan habere göre sözcüler, "çatışma çıkması hâlindeki senaryolarla" ilgili tahminlerde bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi halinde milyonlarca Ukraynalının başta Polonya olmak üzere AB ülkelerine sığınabileceği belirtildi.

 AB Komisyonu Baş Sözcüsü Eric Mamer "AB, herhangi bir sonuca hazırlıklı olmak amacıyla gerçekleşmesi bulunan ihtimalleri, tahminleri, farklı senaryoları değerlendirmektedir" dedi. AB yetkilileri, şu anda sınır bölgelerinde göçle ilgili herhangi bir hareketlilik bulunmadığı için daha fazla spekülasyonda bulunmak istemediklerini aktardı.
Ukrayna'nın AB ile kısa süreli seyahatler için vize serbestisi anlaşması bulunuyor. AB Komisyonu, muhtemel bir göç dalgasında bu durumu da göz önünde bulundurarak değerlendirmelerini yapıyor. AB Komisyonunun göçten sorumlu sözcüsü Anitta Hipper, gerektiği hallerde vize muafiyetinin askıya alınması için gerekli mekanizmalarının bulunduğunu dile getirdi.





 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...