Avrupa PKK terörüne sessiz kalıyor

Düzenleyen:
Avrupa PKK terörüne sessiz kalıyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa'nın her köşesinde Türk vatandaşlarımıza ve diplomatik misyonlarımıza terör saldırıları yaşanıyor.

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyonu bahane ederek Londra'da yürüyüş düzenleyen terör örgütü PKK sempatizanları, 2 Türk vatandaşını darbetti. Yine Avrupa'nın farklı noktalarında aynı bahaneyle Türk misyonlarına ve camilere saldırılar düzenlendi.

2 TÜRK VATANDAŞINA FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDULAR

Aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu HDP'lilere yönelik operasyonu bahane eden terör örgütü PKK yandaşlarının İngiltere'nin başkenti Londra'da dün düzenledikleri yürüyüşte, bazı göstericiler 2 Türk vatandaşına fiziki saldırıda bulundu.

İNGİLİZ POLİSİ ŞİKAYETİ KABUL ETMEDİ

Olayla ilgili olarak AA muhabirine bilgi veren mağdurlardan, İngiltere'de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören Ceylan Nas (25), nişanlısı Burak Taş (28) ile kendisini darbeden saldırganlarla ilgili olarak İngiliz polisine yaptıkları şikayetin kabul edilmediğini söyledi.

FRANSA BAŞKONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

Fransa'nın batısındaki Nantes ketinde, Türkiye'nin Nantes Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Nantes Başkonsolosluğundan edinilen bilgiye göre, dün gece düzenlenen saldırıda molotofkokteylerinin isabet ettiği başkonsolosluk binasında hasar meydana geldi. Olayın ardından polisin çevrede güvenlik önlemini artırdığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ancak henüz gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

ALMANYA'DA TÜRK DİPLOMATIN ARACI KUNDAKLANDI

Almanya’da, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu personeline ait diplomatik plakalı aracın kundaklandığı bildirildi. Başkonsolosluk önünde park halindeki aracın cumartesi gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandığı ve aracın kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Hannover polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu önünde cuma akşamı toplanan 300 kadar PKK yandaşı eylem yapmıştı. Terör örgütü yandaşları, Hannover Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna gelen bir konsolosluk çalışanını da darbetmişti.

İSVEÇ'TE CAMİYE SALDIRI

İsveç'te bir cami ile bünyesindeki Türk Kültür Derneğine taşlı saldırı yapıldı. Başkent Stockholm'de, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Rinkeby Camisi ile bünyesindeki Türk Kültür Derneğine gece kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Cami ve dernek lokalinin camlarının kırıldığı saldırıda, binada kimsenin bulunmaması nedeniyle yaralanan olmadı.

İsveç polisi, saldırganların belirlenmesine yönelik inceleme başlattı.

TERÖR YANDAŞLARINDAN TÜRKLERE TEHDİT

Yanı sıra Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İsveç'in Göteborg şehrindeki şubesinin açılışı için planlanan törenin, PKK yandaşlarının ölüm tehditleri nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

TÜRKİYE'YE SALDIRIYORLAR

Avrupa'nın göbeğinde AB'nin terör listesinde bulunan bir terör örgütünün şov yapmasına sessiz kalan Avrupalı hükümetler ve medya ise Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı yayınlarını sürdürüyor. Son olarak Alman gazetelerden bazıları Erdoğan'ı hedef almış, küstah manşetlerle Batı'yı Türkiye'ye müdahaleye çağırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...