Avrupa Birliği, Kırım işgaline tavrını koydu

/ Kaynak: AA
Avrupa Birliği, Kırım işgaline tavrını koydu

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu Başkanı Barroso: "AB olarak Ukrayna'nın egemenliğine destek vermeliyiz."

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'nın egemenliğine ve Ukraynalıların Avrupa umutlarına destek vermesi gerektiğini vurguladı.


Barroso, Avrupa siyaset ve kültür dünyasını bir araya getiren ve bu yıl "Avrupa İçin Yeni Bir Ruh" temasıyla düzenlenen "Berlin Konferansı 2014"te yaptığı konuşmada Ukrayna'daki gelişmelere değindi.


Ukraynalı göstericilerin aylardır ellerinde AB bayraklarıyla eylem yaptığını belirten Barroso, "Sadece Kiev'de değil, Ukrayna'nın farklı bölgelerinde, gelecekte Avrupa ailesinin bir paçası olma umuduyla AB bayraklarıyla gösteriler düzenliyorlar. Ukraynalılar, kültürel olarak, duygusal olarak, aynı zamanda siyasi olarak da Avrupa'ya ait olduğunu gösteriyorlar" dedi.


Ukraynalıların yalnızca bugün değil, gelecekte de Avrupa ailesinin parçası olarak kalmak istediğini vurgulayan Barroso, "AB olarak Ukrayna'nın egemenliğine destek vermeliyiz. Ukrayna'ya AB ile ekonomik entegrasyon, siyasi ortaklık konularında perspektif sunmaya devam etmeliyiz. Ukraynalılara geleceklerinde Avrupa perspektifi bulunduğunu göstermeliyiz" şeklinde konuştu. nbsp;
Avrupa Birliği, Kırım işgaline tavrını koydu

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Avrupa Birliği'nin bugün geçmişe göre çok daha güçlü bir birlik haline geldiğine işaret ederken, AB projesinin başarısının devamı için siyasetçilerin ve Avrupa yurttaşlarının daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini vurguladı.


AB'nin barış, özgürlükler ve farklılıra saygı temelleri üzerine kurulduğuna işaret eden Barroso, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde popülist, ırkçı ve yabancı düşmanı hareketler konusunda uyarıda bulunarak, bu hareketlere karşı Avrupalı siyasetçilerin "liderlik" göstermesi, AB projesini sahiplenmeleri gerektiğini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...