Avrupa bağı kesti, adaya hapsoldu

Avrupa bağı kesti, adaya hapsoldu

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün (Covid-19) yeni bir mutasyonunun İngiltere'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde görülmesi ve ilkinden %70 daha bulaşıcı olduğunun ortaya çıkmasından sonra İrlanda, Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Bulgaristan, Almanya, Finlandiya ve Danimarka, Ada'dan gelecek tüm uçak seferlerini durdurdu. Ardından Türkiye, İsrail, Fas, Kuveyt, Suudi Arabistan, Kanada ve El Salvador da yasağa katıldı. ABD de seferleri durdurmayı düşünüyor.

Yasağın başlamasından önce İrlanda’ya gidecek son uçağa yetişmek için  Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda büyük izdiham yaşandı. Hava yolu şirketi British Airways, müşterileri İrlanda’nın Dublin şehrine götürebilmek için alternatif yollar aradığını bildirdi. Eurotunnel Le Shuttle da gece yarısından itibaren İngiltere-Fransa sınırının kapandığını, tren seferi yapılmayacağını açıkladı. Eurostar da Manş Tüneli üzerinden Londra, Brüksel ve Amsterdam'a tren seferlerini durdurdu. Fransa, İngiltere’den gelen kamyonların da ülkeye girmesine izin vermedi. Dover Limanında araç kuyrukları oluştu. Yasağın sürmesi hâlinde İngiltere’de market raflarının da boşalabileceği dillendiriliyor.   “Hayalet Şehir’’e dönen Londra'da bir gün önce tıka basa dolu olan Oxford ve Regent Caddeleri de tamamen ıssızlaştı. Metrolar, AVM'ler boşalırken, mağazalar, spor salonları ve kuaförler de kapandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...