Avro Grubu Başkanı Donohoe: Avrupa'da alım gücü düştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avro Grubu Başkanı Donohoe: Avrupa'da alım gücü düştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası dünya enflasyon patlaması yaşandı. Avro Grubu Başkanı Paschal Donohoe "Bu savaşın ekonomik bedelinin dünya çapında olduğu artık çok açık" yorumunda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanları Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi. Bu toplantı sonrası Avro Grubu Başkanı ve İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, basın açıklaması yapdı. 

"EKONOMİK KRİZ EN ÇOK YOKSULLAR ETKİLEDİ"

Toplantıda Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ekonomik sonuçlarının tartışıldığına dikkati çeken Donohoe "Bu savaşın ekonomik bedelinin dünya çapında olduğu artık çok açık. Yüksek fiyatlar ve gıda arzında aksamalar var. Bundan en fazla yoksullar etkileniyor" dedi.

"SAVAŞIN BÜYÜMEYE ETKİSİ OLACAK"

Avro Bölgesi'nin de bu zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Donohoe "Savaşın kısa vadede büyümeye etkisi olacak. Dünya piyasalarındaki yüksek enerji ve diğer emtia fiyatları kıta olarak satın alma gücümüzün düştüğü anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...