Ateşkesin adı kaldı, 1 hafta doldu

Düzenleyen:
Ateşkesin adı kaldı, 1 hafta doldu

DÜNYA Haberleri

Suriye'de uygulanan kısmi ve geçici ateşkes bir haftasını doldurdu.

Rejim güçleri ve Rusya, muhaliflerin kontrol ettiği bölgelere yönelik saldırılarını sürdürse de sivil yerleşimler nispeten hedef alınmadı. Ancak, ateşkesin başladığı 27 Şubat gece yarısından itibaren Esad rejimi güçleri ve Rusya, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı, Halep'in batısı, İdlib'in güneyi, Şam'ın doğusundaki Guta kırsalı, Dera'nın merkez ve batı kırsalını vurmaya devam etti. Suriye İnsan Hakları Ağı da (SNHR) anlaşmanın bir haftada yaklaşık 216 kere ihlal edildiğini ve 75 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sivil kayıp sayısı nispeten azalsa da ateşkesin bir diğer boyutu olan kuşatma altındaki bölgelere yardımların ulaştırılması ise sekteye uğradı. Ateşkesin ilk haftasında abluka altındaki 18 bölgeden yalnızca Şam'ın Muaddamiye ilçesi ve Doğu Guta ilçesindeki Kafr Batna beldesine insani yardım sokulabildi. BM yetkilileri, Esad rejimi güçlerinin yardımların ulaştırılmasında zorluk çıkardığını açıkladı. Öte yandan yerel kaynaklar, 7 aydır hiçbir yardım yapılmayan Humus'un Rastan ilçesinde ekmek kalmadığını, ilçedeki yerel meclisin BM'ye yardım çağrısı yaptığını bildirdi.
Ateşkesin adı kaldı, 1 hafta doldu
TÜRKMEN BÖLGESİ YARDIM ALAMIYOR
Suriye'de ateşkesin hiç uğramadığı yer Türkmen bölgesi... Türkiye'den ve BM'den bölgeye gönderilen yardımlar Esad rejimi ve Suriye güçlerinin engellemeleri sebebiyle kısmi olarak gelebiliyor. Gelen çok az miktardaki yardımların dağıtılması sırasında ise âdeta izdiham yaşanıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...