Ateşkese dakikalar kala İsrail saldırılarını sürdürüyor

Ateşkese dakikalar kala İsrail saldırılarını sürdürüyor

DÜNYA Haberleri

İşgal devleti İsrail'in Gazze ile gece 02.00'de ateşkesin yürürlüğe gireceğini duyurmasının ardından ateşkese dakikalar kala saldırılar sürüyor.

Terör devleti İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkese varılmasına ve sürenin başlamasına bir saatten az bir süre kalmasına rağmen İsrail, abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere hava saldırıları düzenledi. Gazze'den yapılan açıklamada bölgelerine çok sayıda roket atıdığı bildirildi. İsrail ile Hamas, bu gece yerel saat 02.00'de ateşkesin yürürlüğe gireceği konusunda anlaşmıştı.

BIDEN İLE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı açıkladamada İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Biden, yaptığı açıklamada, "Az önce İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştüm. Sabah da Mısır Başbakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmüştüm. Başbakan Netanyahu beni 2 saatten az bir süre içinde başlayacak karşılıklı şartsız ateşkes sağlandığına dair bilgilendirdi. Mısırlılar da bize, Hamas ve Gazze'deki diğer grupların buna razı geldiğini bildirdi." dedi.

232 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU
Katil devlet İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana 65'i çocuk, 39'u kadın olmak üzere 232 Filistinli şehit oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...