Ateşkes sonrası flaş adım: ABD Filistin konsolosluğunu yeniden açacak

Düzenleyen:
Ateşkes sonrası flaş adım: ABD Filistin konsolosluğunu yeniden açacak

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde, ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu. Konsolosluk öncesinde Trump'ın emriyle kapatılmıştı.

Donald Trump'ın başkanlığı döneminde kapatılan Kudüs elçiliği için ABD tarafından yeni bir adım atılıyor. İşgal altındaki Filistin'e resmi ziyarette bulunan Blinken, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldiği toplantıda Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs Başkonsolosluğunun yeniden açılacağını açıkladı.

"2 MİLYON DOLARLIK DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

Blinken, Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ne 5,5 milyon dolarlık acil mali yardım, uluslararası yardım kuruluşlarına da 32 milyon dolarlık destek sağlayacağını belirtti.

İsrail ile Filistinliler arasında daha fazla şiddete yol açan her türlü tek taraflı uygulamaya karşı çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Blinken, ülkesinin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs Başkonsolosluğunun yeniden açılacağını duyurdu.

Tel Aviv'den Ramallah'a geçen Blinken, Orta Doğu turunun ilk durağı İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Ramallah ziyaretinin ardından Kahire'ye geçmesi beklenen Blinken, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşecek. Blinken, Orta Doğu turunun son durağı Amman'da da Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ile bir araya gelecek.

İSRAİL'E DESTEK VERDİKLERİ DUYURULMUŞTU

İşgalci İsrail'in, Filistin'de mazlum halka yaşattığı kıyıma sessiz kalan ABD'nin kurduğu kirli ittifak bir kere daha gözler önüne serilmişti. Netanyahu, ABD'nin Filistin'e yönelik saldırılarda kendilerini desteklediğini açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...