Ateşkes sona erdi! İsrail Gazze'yi yine vurdu

/ Kaynak: İHA
Ateşkes sona erdi! İsrail Gazze'yi yine vurdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

24 saat ateşkes kararı alan İsrail, Hamas'ın buna uymadığı gerekçesiyle yeniden Gazze'ye saldırı düzenledi.

İsrail güvenlik kabinesi, Birleşmiş Milletler'in kararı üzerine Gazze'de ateşkesi tek taraflı olarak 24 saat uzattığını duyurmuştu. Hamas ise, İsrail ordusu Gazze'den çekilmeden hiçbir ateşkes kararına uymayacağını açıklamıştı. İsrail ordusu, Gazze tarafından 7 roketin atıldığını duyurdu. Açıklamada, füzelerden 5'inin İsrail'in güney bölgesine isabet ettiği, 2'sinin Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bu gelişmenin ardından Gazze'de bu sabah saatlerinde patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze'ye yine bomba yağdırdı. İsrailli yetkililer karadan, havadan ve denizden saldırıların süreceğini kaydetti.

İsrail'in son 2 haftadır Gazze'de düzenlediği saldırılarda bugüne kadar binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. İsrail'de ise aralarında askerlerin de bulunduğu 46 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...