Ateşkes bitti mi, savaş devam ediyor mu? GAZZE SON DURUM | Gazze'de ateşkes devam ediyor mu, savaş var mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ateşkes bitti mi, savaş devam ediyor mu? GAZZE SON DURUM | Gazze'de ateşkes devam ediyor mu, savaş var mı?

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Filistin arasında ilk aşamada dört gün olarak başlayan ateşkeste son durum merak ediliyor. Ateşkes bugün son mu, sorusunun yanıtı araştırılan başlıklar arasında. 4 günün ardından iki gün uzatılan ateşkes, İsrail'in açıklamasına göre devam edecek. Gazze son durum haberlerini sizler için derledik. Gazze'de ateşkes devam ediyor mu, savaş devam ediyor mu, sorularının yanıtları...

Ateşkes bugün son mu, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ateşkes bugün son mu? Gazze'de ateşkes devam ediyor mu, savaş var mı? İsrail ordusu, daha fazla rehinenin serbest bırakılması için ateşkesi uzatmıştı. Son olarak Hamas, 10'u İsrailli ve 4'ü Taylandlı olmak üzere 14 rehineyi Kızılhaç ekiplerine teslim etmiş, İsrail hapishanelerinde tutuklu 30 Filistinli de serbest bırakılmıştı. Peki, ateşkes devam ediyor mu, İsrail Filistin savaşında ateşkes bugün son mu?

ATEŞKES BUGÜN SON MU?

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş, ateşkes ve rehine takası süreci ile devam etti. Dört gün olarak başlayan ateşkes iki gün daha uzatılıp altı güne çıkarılırken, son günde rehine takası karşılıklı olarak sürdü. Ateşkesin uzayıp uzamayacağı merak konusu olurken, son dakika gelişmesini Reuters duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise "ateşkesin yedinci gün için uzatılması konusunda anlaştık" ifadesi kullanıldı.

İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞINDA ATEŞKES BUGÜN SON MU?

Hamas ve İsrail arasında Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen insani aranın salı gününden perşembeye uzatılması konusunda uzlaşı sağlanmıştı. Mutabakat kapsamında, her gün Gazze'deki 10 İsrailli kadın ve çocuk rehine ile İsrail hapishanelerindeki 30 kadın ve çocuk rehinenin serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

İsrail ordusu, akşam saatlerinde Hamas'ın serbest bıraktığı 2 İsraillinin ülkelerine ulaştığını bildirmişti.

Hamas ise söz konusu 2 rehinenin Rus vatandaşı olduğunu belirterek, bu rehinelerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabalarından dolayı serbest bırakıldığını vurgulamıştı.

İsrail basını söz konusu rehinelerin Rusya vatandaşlığı bulunan 2 İsrailli olduğunu yazmıştı.

ATEŞKES KAÇ GÜNDÜR DEVAM EDİYOR?

Ateşkesin 6'ncı gününde rehine takası karşılıklı olarak sürdü. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre; Kızılhaç yetkilileri, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elindeki 10 İsrailli kadın ve çocuk rehinenin yanı sıra 4 Tayland vatandaşının konvoylarına teslim edildiğini bildirdi.

Bugün ateşkesin 7. günü olmakta.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...