Ateş altındaki Suriyeliler'den yardım çığlığı

/ Kaynak: AA
Ateş altındaki Suriyeliler'den yardım çığlığı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de düzenlenen operasyonlarda 60 kişi hayatını kaybederken, binden fazla kişinin yaralandığını ve çoğunun durumunun krtik olduğunu ifade etti.

Suriye'de ordunun ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlar düzenlediği operasyonlarda 60 kişi hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 18, Deyru'z Zor'da 12, Humus'ta 11, Dera'da 9, Halep'te 6, İdlib'de 2, Kuneytra ve Hama'da 1'er olmak üzere toplam 60 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. nbsp;Rejim güçlerinin ağır silahlarla Kusayr'e saldırması üzerine bin kişinin yaralandığını aktaran SNHR, tıbbi malzeme yokluğundan dolayı yaralıları tedavi etmekte zorlanıldığını ve acil sağlık yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. nbsp;SNHR, Kusayr'deki yaralılara tıbbi yardımın ulaşması için uluslarası kamuoyunun rejime baskı yapması gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Kusayr'ın kuzey kesimlerinde rejim güçleri ve Hizbullah milisleri ile Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını açıkladı. LCC, gün içinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binden fazla kişinin yaralandığını ve çoğunun durumunun krtik olduğunu ifade etti. Şam yönetimine bağlı güçlerle Hizbullah militanlarının Kusayr'e roket, havan topu ve tanklarla saldırdığına vurgu yapan LCC, 15 bin nüfuslu beldede korku ve paniğin yaşandığını, halkın yoğun bombardımandan dolayı güvenli bölgelere kaçamadığını belirtti.


nbsp;LCC, ÖSO birliklerinin Şam'ın Cobar bölgesinde 2 tankı imha ettiğini, Mudamiye bölgesinde de bazı kontrol noktalarını rejim güçlerinin elinden aldığını bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...