Asyalı havayolundan ilgi çeken karar! Yolcular uçağa binmeden tartılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Asyalı havayolundan ilgi çeken karar! Yolcular uçağa binmeden tartılacak

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kore Havayolları uçağa binmeden önce bavullar gibi yolcuların da tartılacağını duyurdu. Güney Kore medyasında yer alan habere göre yolcuların tartılmaları istenilecek. Kararda aşırı kilolu yolcuların daha fazla ödeme yapmayacağının altı çizildi.  

Güney Kore’de bulunan havayolu şirketleri uçuş öncesi yolcularının tartıya çıkmasını istiyor. İlgi çeken kararın önümüzdeki haftalarda hayata geçmesi bekleniyor.  

İç hat yolcuları 28 Ağustos’tan 6 Eylül’ e kadar, uluslararası yolcular ise 8-19 Eylül arasında tartılacak. Seul’ün Gimpo Havalimanı ve Incheon Havalimanı’na tartım istasyonları kurulacak.

Havayolu her yolcunun ağırlığını ve el bagajını tartacak. Havalimanında toplanan bu kayıtlar ülkenin Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecek.

YOLCULARIN ORTALAMA AĞIRLIĞI HESAPLANACAK

Bakanlık topladığı verilerle tipik bir yolcunun ortalama ağırlığını hesaplayarak oturma düzenleri ve bir uçağın ne kadar ekstra yakıt taşıması gerektiğine ilişkin düzenlemelerin hazırlanmasında kullanacak.

Havayolu personeli, aşırı kilolu yolcuların daha fazla ödeme yapmak zorunda kalmayacağını ve toplanan tüm verilerin anonimleştirileceğini vurguladı.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...