Askeri uçak karayolundan geçerek piste indi

Askeri uçak karayolundan geçerek piste indi

DÜNYA Haberleri

Almanya'da emekliye ayrılacak uçağın son seferinde büyük bir faciadan dönüldü. Askeri dev uçak önce araziden ardından karayolundan geçerek piste inebildi.

Almanya'da dev askeri uçak Transall C-160'ın, son seferini yaparak Saxony-Anhalt'taki Ballenstedt havaalanına gelişinde büyük bir facia kılpayı atlatıldı. Uzun süreler hizmet ettikten sonra emekliye ayrılacak uçağın son seferini seyretmek için binlerce kişi havaalanı pisti yakınında toplanırken, pilot pistin başlangıcını göremeyerek uçağı önce araziden, ardından da karayolundan geçirerek piste indirdi. Kalabalık büyük bir panik yaşarken facia ucuz atlatıldı.
Pilot havaalanına yaklaştığında pistin başlangıcını göremediğini bildirdi. 31 tonluk uçak, yolda bekleyen insanların arasına inerken insanlar korku içinde kaçıştılar. İnsanlar kameralarla uçağın son uçuşunu kaydetmek için hazır beklediği için, olay tüm safhalarıyla görüntülü olarak kayda geçti. nbsp;
Transall C-160, bundan sonra bir ulaştırma müzesinde sergilenecek. nbsp;

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...