Askeri müdahaleye destekleyen ülke sayısı 25 oldu

Askeri müdahaleye destekleyen ülke sayısı 25 oldu

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki kimyasal saldırıyı kınayıp uluslalarası toplumun buna güçlü bir cevap vermesi gerektiğini savunan metne imza atan ülke sayısı 25'e ulaştı.

Washington, gün boyunca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yaptığı, Esad Rejimi'nin elindeki kimyasal silahları devretmesinin saldırıyı önleyebileceği açıklamasını tartışırken, Beyaz Saray saldırı için destek arayışlarını da devam ettiriyor. Beyaz Saray basın sözcülüğünden yapılan son açıklamaya göre geçen haftaki G-20 toplantısından sonra ABD'nin önderliğinde hazırlanan ve Suriye'de 21 Ağustos'ta rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırıyı kınayıp uluslalarası toplumun buna güçlü bir cevap vermesi gerektiğini savunan metne imza atan ülke sayısı 25'e ulaştı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkeler, metinde doğrudan bir askeri müdahaleyi savunmuyorlar. Nitekim Suriye'ye bir operasyon düzenlenmesine karşı çıkan İtalya, zirve sonrası metne destek vermede sakınca görmemişti. Ancak Obama Yönetimi, iç politikadaki saldırıya destek arayışında, bu metni muhtemel bir askeri harekâtta ABD'nin uluslararası alanda yalnız kalmayacağının bir kanıtı olarak sunuyor. Bundan sonrası için ülkelerin de ABD'nin bu bildiriyi Suriye'ye yapılacak saldırıya bir destek göstergesi olarak sunacağını bilerek imza atacağı düşünülürken, ilk turda metne destek vermeyi reddeden Almanya gibi ülkelerin şimdi metni imzalayanlar arasına katılması işin en şaşırtıcı yönü olarak değerlendiriliyor. Beyaz Saray'ın yayınladığı en son listeye göre, ilk imzacı 11 ükenin arasına yeni katıldıklarını belirtimek için yanlarına yıldız eklenenler dahil Suriye bildirisini şu ülkeler destekliyor:
Arnavutluk*
Avustralya
Kanada
Hırvatistan*
Danimarka*
Estonya*
Fransa
Almanya*
Honduras*
Macaristan
İtalya
Japonya
Güney Kore
Kosova*
Letonya*
Litvanya*
Fas*
Katar*
Romanya*
Suudi Arabistan
İspanya
Türkiye
Birleşik Arap Emirlikleri*
İngiltere
ABD

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...