Askere gitmeyi reddeden İsrailliye 6 ay ceza

Askere gitmeyi reddeden İsrailliye 6 ay ceza

DÜNYA Haberleri

İsrail'in Batı Şeria'daki işgaline karşı çıkarak askere gitmeyi reddeden 20 yaşındaki İsrailli Natan Blanc, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İsrail'in Batı Şeria'daki işgaline karşı çıkarak askere gitmeyi reddeden 20 yaşındaki İsrailli Natan Blanc, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Blanc'ın babası David, geçen Kasım ayında askere gitmesi gereken oğlunun orduya katılmayı reddettiği için tutuklandığını ve 6 ay hapis cezasına mahkum edildiğini söyledi. İsrail ordusuna dilekçe gönderen 30 hukuk uzmanı, Blanc'a verilen cezanın vicdan özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek serbest bırakılması çağrısında bulundu. Askerlik karşıtı aktivist Ishai Menuchin de fiziksel ve psikolojik nedenlerle askerlikten muaf olunabildiğini ve askerlik muafiyetinin de özel bir komite tarafından verilebileceğini savunmuştu. Natan Blanc'ı destekleyen İsrailliler de geçen Salı günü, İsrail ordusunun ana binasının önünde eylem yapmıştı. Blanc, bir kaç ay önce yayımladığı videosunda "Askere gitmeyi reddetmemin ana sebebi, iki halkın yaşadığı ülkemizde bizim sahip olduğumuz haklara Filistinlilerin sahip olmaması. Biz oy kullanıp seçime gidebilirken onların bu haklardan mahrum olması ve bunun sonucunda da ülkemizin sivil eşitsizliğe doğru gitmesidir" ifadelerini kullanmıştı. nbsp;KUDÜS (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...