Aşırı sıcaklar Mısır'ı vurdu: 21 ölü

Aşırı sıcaklar Mısır'ı vurdu: 21 ölü

DÜNYA Haberleri

Mısır'da etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer pazar günü sıcaklığın gölgede 47 dereceye çıktığını açıkladı.

Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü Hüsam Abdulgaffar, ülkede etkili olan sıcaklar nedeniyle çoğu yaşlı 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 kişinin de sıcaklardan etkilenerek çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu belirtti.


Başkent Kahire'de sıcaklar nedeniyle 15 ölüm vakası kaydedilirken, 44 kişinin sıcaklara bağlı şikayetlerle hastanelere başvurduğu ifade edildi.


Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 5 derece üzerinde seyrettiğine dikkat çeken uzmanlar, halka mecbur olmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmama çağrısında bulundu. nbsp;


Mısır'da bu ay başından itibaren sıcaklık Kahire'de 36-40, Luksor ve Asvan'da 45 , Akdenize kıyısı olan bölgelerde ise 30-35 derece arasında seyrediyor. nbsp;


Mısır Meteoroloji Ofisi sıcak havanın bu ayın ortalarına kadar etkisini sürdüreceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...