Asıl hedef, 200 Türk askerinin bulunduğu üs

Düzenleyen:
Asıl hedef, 200 Türk askerinin bulunduğu üs

DÜNYA Haberleri

Somalili bir istihbarat yetkilisi, 14 Ekim’de başkent Mogadişu’daki 300’den fazla kişinin öldüğü, 400’e yakın kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili şoke eden bir iddiada bulundu

Somalili bir istihbarat yetkilisi, 14 Ekim’de başkent Mogadişu’daki 300’den fazla kişinin öldüğü, 400’e yakın kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili şoke eden bir iddiada bulundu. Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan adı açıklanmayan istihbarat yetkilisi “Güvenlik güçleri, Mogadişu dışındaki Siinka Dheer kontrol noktasına gelen kamyon şoförüne tanıdık bir kişiyle temas kurması üzerine geçiş izni verdi. Araç ikinci kontrol noktasında durduruldu ve geçişine izin verilmesini sağlayacak tanıdık bağlantısı soruldu. Kimseyi tanımadığını söyledi ve kamyonu park etmesi istendi. Askerler, bomba arama yapılması için telsizle çağrı yaptı. Bu sırada sürücü gaza basarak kontrol noktasını ihlal etti ve minibüsle çarpışarak kalabalık kavşakta infilak etti” dedi. Saldırıdan önce ve sonra elde ettikleri bilgilerin, Türk askerî üssünün hedef aldığını ortaya koyduğunu belirten Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Dairesi yetkilisi “Türk askerî üssü saldırganlar için en stratejik öneme sahip hedefti” dedi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı, bunlardan biri eş-Şebab’ın Mogadişu sorumlusu. 30 Eylül’de hizmete giren Türk askerî üssünde bulunan 200 Türk askeri, 1.500 Somali askerini eğitiyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...