Arnavutluk Başbakanı Berişa, istifasını sundu

/ Kaynak: AA
Arnavutluk Başbakanı Berişa, istifasını sundu

DÜNYA Haberleri  / AA

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılan genel seçimleri kaybeden Demokratik Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sali Berişa, görevi devretmek üzere hükümetin istifasını sundu.

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılan genel seçimleri kaybeden Demokratik Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sali Berişa, görevi devretmek üzere hükümetin istifasını sundu. nbsp;Genel seçimlerde yenilgiye uğraması nedeniyle 8 yıllık iktidarı noktalanan Berişa, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından Cumhurbaşkanlığı binasında kabul edildi. nbsp;Berişa, Cumhurbaşkanlığından ayrılışında yaptığı açıklamada, görevi devretmek üzere başında bulunduğu hükümetin istifasını Nişani'ye sunduğunu kaydetti. nbsp;Nişani de yaptığı hizmetlerden dolayı Berişa'ya teşekkür ederek, "Arnavutluk'ta siyasi, kurumsal ve ekonomik reformların uygulanmasında Sayın Berişa'nın siyasi rolü son derece etkili olmuştur" dedi.
-Arnavutluk Meclisi toplanıyor nbsp;

Berişa'nın, başbakanlık koltuğunu seçimlerin galibi SP Genel Başkanı Edi Rama'ya, Cumhurbaşkanlığında düzenlenecek törenle bu hafta devretmesi bekleniyor.

Öte yandan, Arnavutluk Meclisi, yeni yasama döneminin ilk oturumunu bugün gerçekleştiriyor.

Edi Rama liderliğinde kurulacak yeni kabinenin, bugünkü Meclis oturumunda güvenoyu alması öngörülüyor.

Bu arada, Sali Berişa, 23 Haziran seçimlerindeki yenilgisinin ardından, partisinin genel başkanlığından da istifa etmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...