Arjantin'de Tucuman seçimlerinin iptal edilmesi kararı bozuldu

/ Kaynak: AA
Arjantin'de Tucuman seçimlerinin iptal edilmesi kararı bozuldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantin'in Tucuman Eyaleti'nde hile iddiaları sonrasında iptal edilen valilik seçimleri yüksek mahkeme tarafından onaylandı

Arjantin'de Tucuman Eyaleti Yüksek Adalet Divanı, muhalefet partilerinin 23 Ağustos'ta düzenlenen valilik seçimlerinde hile yapıldığına yönelik suçlamalarının ardından İdare Mahkemesi'nin geçen hafta aldığı seçimlerin iptal edilmesi kararını bozdu. Seçimlerin iptali kararının bozulmasıyla birlikte hükümetteki "Zafer için Cephe"nin adayı Juan Manzur'un Tucuman Eyaleti valiliği onaylanmış oldu. Zafer için Cephe'den devlet başkanlığına aday olan Daniel Scioli karar sonrasında muhalif kanadın devlet başkanlığı adaylarından Mauricio Macri'ye Manzur'u tebrik etme çağrısı yaptı. 23 Ağustos'ta düzenlenen seçimlerde Zafer İçin Cephe'nin adayı Juan Manzur, yüzde 52 oy alarak, yüzde 40 seviyesinde kalan muhalif partilerin ortak adayı Jose Cano'ya karşı zafer elde etmişti. Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in de destek verdiği Zafer İçin Cephe'nin adayı Manzur'un kazandığı zafer sonrasında muhalifler hile yapıldığı iddiasıyla meydanlara inmişti. Ancak onlarca oy sandığının yakıldığının ortaya çıkması, yaşanan güvenlik problemleri ve oy sayımında yapıldığı iddia edilen yanlışlar nedeniyle muhalifler seçim sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamış ve yasal süreci başlatmıştı. Tucuman eyalet seçimlerindeki hile iddiaları sonrasında muhalif liderler de seçim sisteminde reforma gidilmesi için ortak çağrı yapmış ve bu konuda bir eylem planı açıklamıştı. Ülkede hükümet, devlet başkanlığı seçimleri öncesinde düzenlenen yerel seçimlerde hile iddialarını ve seçim reformu taleplerini sıkça dillendiren muhalif partileri, seçimleri itibarsızlaştırmaya çalışmakla suçluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...