Arjantin'de devlet başkanlığı ikinci tura kaldı

/ Kaynak: AA
Arjantin'de devlet başkanlığı ikinci tura kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantinliler yeni devlet başkanını belirlemek için 22 Kasım'da tekrar sandığa gidecek.

Arjantin'de devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turu sonuçsuz kaldı. Arjantin anayasasına göre adayların seçimi ilk turda kazanabilmesi için yüzde 45 oranında oy alması ya da ilk iki aday arasında 10 puan fark bulunması gerekiyordu.
Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in halefini seçmek üzere Pazar günü sandıkların yolunu tutan Arjantinliler iki güçlü aday arasında kararsız kaldı.
Toplam 6 adayın yarıştığı ve oyların yüzde 95'ten fazlasının sayıldığı seçimlerde, Kirchner'in desteklediği  Buenos Aires Eyalet Valisi Daniel Scioli yüzde 37, radikal değişim sözü veren muhalif aday Mauricio Macri yüzde 34 ve daha önce Kirchner yönetiminde görev alan Sergio Massa yüzde 21 oranında kaldı.
Arjantin'de 1973'ten bu yana devlet başkanlığı seçimleri ilk kez ikinci tura kalırken, Massa'nın ittifak yapacağı adayın kazanmaya yakın olduğu belirtiliyor.
32 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Arjantin'de ilk turda katılım oranının yüzde 81 olduğu açıklandı.
Kirchner dönemi sona eriyor
Anayasa gereği Devlet Başkanı Cristina Fernandez üçüncü kez aday olamıyor. Kasım ayında seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, derin ekonomik kriz sonrasında, 2003 yılında yönetime gelen Nestor Kirchner ve ardından eşi Cristina Fernandez de Kirchner ile 12 yıl süren "Kirchnerler dönemi" sona erecek. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...