Arjantin'de 28 saat boyunca kar yağdı! Onlarca kişi mahsur kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kış mevsiminin yaşandığı Arjantin'in şiddetli kar fırtınası etkili oluyor. Şili sınırında yer alan kayak bölgesi Las Lenas'ta etkili olan kar yağışı 28 saat boyunca aralıksız devam etti. Arjantin basını, kar yağışı nedeniyle onlarca aracın mahsur kaldığını bildirdi.

Güney Amerika ülkesi Arjantin, kış mevsimini oldukça şiddetli bir şekilde geçiriyor. Güney yarım kürede yer alan ülkede şiddetli kar fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Ülkenin Şili sınırında yer alan kayak bölgesi Las Lenas’ta 28 saat boyunca kar yağdı.

Uzun süre etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, onlarca aracın karda mahsur kaldığı bildirildi. Şiddetli yağış sonrasında kapanan yolların yeniden açılması için iş makinelerinin çalıştığını bildirdi.

Arjantin'de 28 saat boyunca kar yağdı! Onlarca kişi mahsur kaldı

Kar yağışından en fazla Los Molles'tan Las Lenas'a kadar olan kesim etkilenirken, aynı zamanda kayak bölgesi olan Las Lenas'a seyahat edilmemesi uyarısı yapıldı. Meteorolojin tarafından yapılan açıklamada bölgede şiddetli kar yağışının devam edeceği bildirildi.

Las Lenas’ta kar fırtınası nedeniyle 2 çığ meydana geldiği bildirildi. Çığların kayak merkezinin bulunduğu alana yakın bir yerde oluştuğu da ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...