Arap ülkelerinde Covid-19 kaynaklı can kayıpları ve vakalar arttı

Düzenleyen:
Arap ülkelerinde Covid-19 kaynaklı can kayıpları ve vakalar arttı

DÜNYA Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kayıpları Kuveyt'te 24'e yükselirken, Katar, Bahreyn ve Lübnan'da vaka sayıları arttı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve böylece ülkede Covid-19'dan kaynaklı can kayıplarının 24'e çıktığı belirtildi.

Açıklamada 300 kişinin daha enfekte olmasıyla toplam vaka sayısının ise 3 bin 440 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ülkede 1389 kişinin ise sağlığına kavuştuğu aktarılan açıklamada, 28'inin durumu kritik olmak üzere 66 hastanın yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

Katar
Katar Sağlık Bakanlığının açıklamasında, 643 yeni Covid-19 tanısıyla toplam vaka sayısının 12 bin 564'e yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ana kadar Covid-19 nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, bugüne kadar hastalardan 1243'ünün sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Bahreyn
Bahreyn Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede 58 kişide daha Covid-19 tespit edildiği, toplam vakanın ise 2 bin 869'a yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, iyileşen kişi sayısının 1370 olduğu kaydedildi.

Lübnan
Lübnan Sağlık Bakanlığı, 4 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısının 721'e çıktığını, hastalığı yenen kişi sayısının ise 150 olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...