Arap Birliği'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki: İnanç küçümseme ifade özgürlüğü değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arap Birliği'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki: İnanç küçümseme ifade özgürlüğü değil

DÜNYA Haberleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Arap Birliği'nden de olaya tepki geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması provokasyonuna izin verilmesine tepki gösterdi.

'İNANÇ KÜÇÜMSEME İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL'

Ebu Gayt, başkalarının inançlarını küçümsemenin ifade özgürlüğünün bir parçası olmadığını ifade ederek

"Hükümetlerin sorumluluğu aşırıcılığı teşvik etmek, nefret ve İslamofobi fikirlerini öne sürenlere müsamaha göstermek değil, bu eğilimlerle kararlı bir şekilde yüzleşmektir." ifadesini kullandı. Ebu Gayt, İsveçli yetkililerin böyle bir eyleme müsamaha göstermesini de kınadı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...