Arap Birliği terör örgütlerinin eylemlerini kınadı

/ Kaynak: AA
Arap Birliği terör örgütlerinin eylemlerini kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği 142. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın kapanış bildirisinde, IŞİD ve terörle mücadele konularına yer verildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen 142. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi. Toplantının kapanış bildirisinde, IŞİD ve terörle mücadele konularına yer verildi.

Arap dünyasında güven ve istikrarı tehdit eden terör eylemlerinin kınandığı bildiride, "Terör örgütlerinin düzenlediği ve Irak halkına karşı hak ihlallerine neden olan tüm saldırıları kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin geçen ay BM'ye üye ülkeleri, Irak ve Suriye'deki radikal gruplara maddi, askeri ve lojistik destek akışının durdurulması yönünde harekete geçme kararına atıfta bulunulan bildiride, şunlar kaydedildi:

"BM Güvenlik Konseyi'nin 2133 sayılı kanunu uyarınca teröristlerin, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında alacakları fidye gelirlerinden doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmasının engellenmesini destekliyor ve ayrıca terörün herhangi bir din ve ırkla ilişkilendirilmesine karşı çıkıyoruz."

Bildiride, 1988'de terörle mücadeleyle ilgili anlaşmaya imza atan Arap ülkelerine de anlaşmanın uygulanması için çağrıda bulunuldu.

Abbas'ın önerisine destek

Bildiride ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, "İsrail işgaline son verilmesi için takvim belirlenmesi" planına destek verildiği vurgulandı.

Filistin meselesinin kesin çözüme kavuşturulması için çalışmanın zorunluluğuna işaret edilen bildiride, ABD ve Ortadoğu Dörtlüsü'nden (ABD, BM, AB, Rusya), İsrail'i, daha önce imzalanan anlaşmalara uyma ve işgali sonlandıracak ciddi müzakere sürecinin başlamasını sağlayacak şartları yerine getirme konularında zorlaması istendi.

Arap dışişleri bakanları bildiride, Filistin meselesinin her yönüyle masaya yatırılacağı uluslararası bir kongre düzenlenmesi için hareket planı hazırlanması çağrısı da yaptı.

Abbas'ın planında, BM'nin çıkaracağı kararla Filistin'deki işgalin sonlanması için süre tayin edilmesinin yanı sıra ABD ve İsrail'in, 1967 sınırlarında kurulacak, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanıması öngörülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...