Arap Birliği Libya için olağanüstü toplanacak

/ Kaynak: AA
Arap Birliği Libya için olağanüstü toplanacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, Libya'da yaşanan krizi görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanma kararı aldı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, basına yaptığı açıklamada, genel sekreter Nebil el-Arabi'nin, birliğin başkent Kahire'deki merkezinde istişare toplantısı düzenleme talebinde bulunduğunu belirtti.

Hilli, Arabi'nin, Libya'da orduya bağlı birlikler ile emekli tuğgeneral Halife Haftar liderliğindeki milis gruplar arasında çıkan çatışmalara bağlı olarak ülkede meydana gelen kriz hakkında daimi temsilcilerden brifing alacağı toplantıda, ayrıca birliğin Libya Özel Temsilcisi Nasır el-Kudve'nin üstlendiği rolü destekleme konusunun görüşüleceğini ifade etti.

Haftar, geçen cuma günü Bingazi'deki devrimci birliklere "tekfircilik ve aşırılık" suçlamasında bulunarak, bu gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu.

Libya Sağlık Bakanlığı, cuma gününden bu yana Haftar'a bağlı birliklerle orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Taburu arasında çıkan çatışmalarda 75 kişinin öldüğünü, 141 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...