Arap aşiretlerinden PKK'ya büyük darbe! Çatışmaların ardından kritik noktalar kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Suriye'nin Deyr-i Zor bölgesinde Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/YPG'ye başkaldırdı. Deyr-i Zor kentinde yer alan 40'tan fazla bölgede PKK terör örgütüyle ile çatışmalar devam ediyor. Direnişi sürdüren Arap aşiretleri kritik noktaları terör örgütünden kurtardı.

PKK terörüne artık Suriye’de de rahat yok… Geçtiğimiz hafta Suriye'de bulunan Deyr-i Zor’da Arap aşiretler terör örgütü PKK/YPG'ye karşı ayaklandı. Bölgede yer alan 250 bin civarı aşiret üyesi terör örgütü PKK’yı bölgeden temizlemek için harekete geçti.

AŞİRETLER BİRLİK OLDU

Terör örgütüne karşı çatışmaların başını çeken, bölgenin en büyük aşiretlerinden olan el-Akidat'a, Beggara, Buşaban, Tay, Bukeyyir ve el-Cubur aşiretleri de destek verdi. Aşiretlerin varlık gösterdiği Deyr-i Zor'un güneydoğu ve doğu kırsalındaki Suveydan, Curzi, Ebu Hardob, Bahra, Şife, Şennan, Havayic, Ziban, Şuheyl, İzbe ile Tayyane köylerinde halk terör örgütüyle çatışmaya başladı.

2 KÖY DAHA GERİ ALINDI

Terör örgütü PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Arap aşiretleri El Bab kırsalındaki Al-Bouheij köyü, Cerablus kırsalındaki Arap Hassan köyü ve tepesinin kontrolünü terör örgütünden geri almasıyla toplam 24 köy PKK'dan arındırıldı.

AHMET EL-HABİL VE 12 KORUMASI ALIKONULDU

Olayların başlangıç sebebi olarak Arap aşiretlerinin silahlı unsurlarının başında bulunan Ahmet El-Habil ve 12 koruması alıkonulması gösteriliyor. Deyr-i Zor ve Ebul Kamal Irak'a yakın bölgede faal olan arap aşiretleri kontrol noktası kurarak terörist grupların geçmesini engelledi.

AKİDAT AŞİRETİNDEN ÇAĞRI

Akidat aşireti lideri İbrahim el-Hafıl, sosyal medyada paylaşılan ses kaydında, bölgedeki tüm Arap aşiretlerine PKK/YPG'ye karşı mücadele çağrısı yaparken örgütün alıkoyduğu sivillerin serbest bırakmasını istedi. Hafıl, bölgedeki Arap aşiretlerini temsil edecek ve PKK/YPG güdümünde olmayan bir askeri meclisin kurulmasını ve bu yapının doğrudan muhatabının ABD olmasını talep etti.

ABD TEPKİSİZLİĞİNİ KORUYOR

Doğal gaz ve petrol bakımından zengin kaynaklara sahip olan Deyr-i Zor bölgesinde ABD'nin özel  üs ve kontrol noktaları mevcut. Fakat ABD askerleri henüz olaya müdahil olmuş durumda değil.

Arap aşiretlerinden PKK'ya büyük darbe! Çatışmaların ardından kritik noktalar kurtarıldı

12 KASABA TERÖRDEN KURTARILMIŞTI

Deyr-i Zor kentinde bulunan 40'tan fazla bölgede Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG'nin çatışmaları devam ediyor. İlan edilen seferberlik kapsamında 12 kasaba terör örgütünün elinden kurtarılmıştı. 

İdlib kenti ve Halep'in batı kırsalındaki bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiği ve Arap aşiretlerinin terör örgütü PKK/YPG ile çatışmak için Münbiç'in cephelerine doğru yöneldiği ifade edildi.

SANADİD GÜÇLERİ TEHDİT OLUŞTURDU

ABD'nin maddi ve askeri desteğiyle PKK'nın güdümünde faaliyet gösteren sözde Askeri Meclis, yerine Sanadid Güçlerinin geçirileceği ya da saha hakimiyetini kaptıracağı düşüncesiyle bir süredir diken üzerinde duruyordu.

Arap aşiretlerinden PKK'ya büyük darbe! Çatışmaların ardından kritik noktalar kurtarıldı

Sözde meclis, bu nedenle Sanadid Güçlerinin, Fırat Nehri'nin doğusundaki bölgelere silahlı unsur sevk etmesine karşı çıkıyor. "Askeri Meclis"teki silahlı Araplar ile PKK/YPG'ye bağlı sözde askeri polis arasında 25 Temmuz'da çatışmalar yaşanmıştı.

Deyr-i Zor "Askeri Meclisi", Deyr-i Zor ilinde Fırat Nehri'nin doğu tarafındaki Akidat, Buseraya ile Bekkara aşiretlerindeki Araplardan oluşuyor. Sanadid Güçleri'ni ise Haseki ilindeki Şümmar aşiretinden Araplar oluşturuyor. Sözde Deyr-i Zor Askeri Meclisi'nin yaklaşık 4 bin, Sanadid Güçleri'nin ise 2-3 bin civarında silahlı unsurunun olduğu belirtiliyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...