Arakan'da Müslümanları el birliği ile yakıyorlar

Arakan'da Müslümanları el birliği ile yakıyorlar

DÜNYA Haberleri

Budistler'in Müslüman azınlığa saldırdığı olaylar sırasında polisin müdahale etmeden izlediğini gösteren videolar ortaya çıktı

İnsan Hakları İzleme (HRW) örgütü, Myanmarlı yetkilileri Arakan eyaletinde Müslümanlarına karşı etnik temizlik yapmakla suçladı. Merkezi New York'ta bulunan örgüt, yayımladığı 153 sayfalık raporunda, eyaletteki hükümet yetkilileri ile yerel görevlilerinin haziran 2012'den bu yana Müslümanların yaşadığı mahallelere düzenlenen saldırıları teşvik ettiğini söyledi.

##tgvideo##

Bu arada BBC, Arakan'da geçen ay Budistler'in Müslüman azınlığa saldırdığı olaylar sırasında polisin müdahale etmeden izlediğini gösteren ve bizzat polisler tarafından çekilen görüntülere ulaştı. Meiktila kasabasında çekilen görüntülerde, Budistler'in bir Müslüman'a ait kuyumcuya saldırmaları ve evleri ateşe vermeleri görülüyor. 43 kişinin öldüğü olaylar sırasında yapılan kayıtta ayrıca, ateşe verilen Müslüman bir adam görülüyor. Görüntülerde, ateşe verilen şahıs yerdeyken birisi "Su dökün" diyor, ama sonra bir başkasının "Su dökmeyin, bırakın ölsün" dediği duyuluyor.
Bir başka sahnede de kaçmaya çalışan genç bir adamın yakalandıktan sonra, aralarında bir Budist rahibin de bulunduğu grup tarafından dövüldüğü görülüyor.
Sonra da sözkonusu şahıs bir kılıç darbesiyle öldürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...