Arakan için devredeyiz

Düzenleyen:
Arakan için devredeyiz

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres’i arayıp “Arakan’daki kriz derinleşmeden durdurulsun” dedi.

Türkiye, Myanmar’ın Arakan bölgesinde ordu ile Budist çetelerin Müslümanlara karşı başlattığı katliamı durdurmak için harekete geçti. Yaşanan vahşete rağmen dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef dünya Myanmar’a diyebilirim ki kör ve sağır. Duymuyor ve görmüyor. Bunu şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Yine onun takibini de ilgili uluslararası kurumlar vasıtasıyla başta BM olmak üzere dile getireceğiz” demişti. Bunun ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yoğun bir telefon diplomasisi başlattı. Çavuşoğlu; Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Türkiye’nin girişimlerinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, şiddet olaylarının başladığı cuma gününden beri 3 binden fazla kişinin vahşice katledildiği Arakan için acilen toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi yapması yaptı. Erdoğan’ın Guterres’e “Arakan’daki kriz derinleşmeden durdurulsun” dediği öğrenildi.
Bu arada NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar da katliama tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Çonkar, “Arakanlı Müslümanlara karşı kadın, yaşlı ve çocuk demeden gerçekleştirilmekte olan katliama uluslararası kamuoyunun gerekli tepkiyi vermeyerek bir anlamda sessiz kalmasından endişe duyuyorum. Bu zulmü ve insanlık dışı muamelenin acilen durdurulması için başta dünyanın barış ve güvenliğinin savunucusu olma iddiasını taşıyan Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası aktörler, kınama açıklamaları yapmaktan öteye geçmeli, somut adımlar atmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...