Arabistan'da corona virüsünden ölenlerin sayısı 25 oldu

/ Kaynak: AA
Arabistan'da corona virüsünden ölenlerin sayısı 25 oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Arabistan'da, SARS hastalığına benzer belirtilere neden olan 'corona' virüsü sebebiyle 1 kişi daha öldü bu virüsten ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği belirtildi.

Suudi Arabistan'da, Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sendromu (SARS) hastalığına benzer belirtilere neden olan "corona" virüsü sebebiyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. nbsp;Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yürütülen epidemiyolojik araştırma çerçevesinde ülkenin doğu bölgesinde corona virüsüne yakalandığı tespit edilen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve böylece bu virüs sebebiyle ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği ifade edildi. nbsp;Sağlık Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, kronik hastalıklardan şikayet eden 83 yaşındaki bir kişinin corona virüsüne yakalandığı ve virüse yakalananların sayısının 40'a ulaştığı bildirilmişti. nbsp;Virüsün yayılma potansiyelinden endişe ettiklerini dile getiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Dr. Margaret Chan, Suudi yetkillerle laboratuvar analiz sonuçlarını değerlendirecek acil ortak ekip kurulması yönünde anlaşmaya varıldığını, yaklaşan hac döneminden önce Suudi yetkililere durum değerlendirmesi çağrısında bulunduklarını açıklamıştı.
Akciğerleri ve böbrekleri tahrip eden, bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temas halinde bulaşabileceği düşünülüyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi bulunmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisinin bulunmadığı kaydediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...