Anne sıcağının yerini tutmaz ama…Naylon arkasında hasret gideriyorlar

Düzenleyen:
Anne sıcağının yerini tutmaz ama…Naylon arkasında hasret gideriyorlar

DÜNYA Haberleri

Brezilya, ABD'den sonra dünyada en çok Covid-19 kaynaklı ölümün yaşandığı ülke konumunda bulunuyor. Toplam vaka sayısı 8 milyona yaklaşırken salgında ölenlerin sayısı da 200 bin 498'e yükseldi. Koronavirüs, yaptığı tahribatın yanı sıra alışkanlıkları da değiştiriyor.

Brezilya, ABD'den sonra dünyada en çok Covid-19 kaynaklı ölümün yaşandığı ülke konumunda bulunuyor. Toplam vaka sayısı 8 milyona yaklaşırken salgında ölenlerin sayısı da 200 bin 498'e yükseldi. Koronavirüs, yaptığı tahribatın yanı sıra alışkanlıkları da değiştiriyor. Yaşlı bakımevlerinde salgın sebebiyle uzun süredir ziyarete izin verilmiyordu. Hem bakımevlerindeki yaşlılar hem de onlara hasret kalan yakınları için Casa Clara bakımevinde plastikten sarılma sistemi kuruldu. İnsanlar, kollarını plastik koldan geçirerek yakınlarıyla kucaklaşıp hasret gideriyorlar. Tabii bu doğrudan kucaklaşmadaki sıcaklığı vermiyor ama bir nebze de olsa insanları teselli ediyor. Geçtiğimiz günlerde İtalya’da da bakımevlerinde benzer “sarılma odaları” kurulmuştu. Casa Clara bakımevinde çekilmiş bu fotoğraf, pandemi düzenini tüm dramatikliğiyle gözler önüne serdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...