Ülke anaokuluna yapılan dehşet saldırıyla sarsıldı: 3'ü çocuk 6 kişi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ülke anaokuluna yapılan dehşet saldırıyla sarsıldı: 3'ü çocuk 6 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Çin'in güneydoğusundaki Guangdong eyaletinde bir anaokulunda saat 07.40'ta bıçaklı saldırı gerçekleşti. Korkunç saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ise yaralandı. Olayın faili ise saldırıdan 20 dakika sonra tutuklandı.

Çin'de sabah saatlerinde Guangdong eyaletinde bulunan bir anaokulunda akıllara durgunluk getiren bir bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.  

Polis tarafından yapılan tespitlere göre saldırının faili Lianjiang kasabasında Wu soyadına sahip 25 yaşındaki bir adam. Pazartesi günü yerel saatle 07:40'ta meydana gelen saldırının ardından adam saat 08:00'de tutuklandı ve polis bunu "kasıtlı saldırı" olarak nitelendirdi.

Anaokulunun yakınında çalışan bir dükkân sahibi BBC'ye, çevrenin güvenlik çemberine alındığını söyledi. Saldırı, Çin sosyal medya platformlarında yaygın bir tartışmaya yol açtı ve birçok kullanıcı şok içinde yanıt verdi.

Çin'de şiddet içeren suç nispeten nadir görülüyor, ancak ülke son yıllarda birçoğu okullarda olmak üzere çok sayıda bıçaklı saldırı gördü.

GERÇEKLEŞEN İLK OLAY DEĞİL

Geçen yıl ağustos ayında, bıçaklı bir saldırgan, güneydoğu Jiangxi eyaletindeki bir anaokuluna baskın düzenleyerek üç kişiyi öldürdü ve altı kişiyi yaraladı.

Nisan 2021'de,Guangxi Zhuang özerk bölgesindekiBeiliuŞehrinde meydana gelen toplu bıçaklı saldırı sırasında iki çocuk öldü, 16 kişi de yaralandı .

Ekim 2018'de Çin'in güneybatısındaki Chongqing'de bir anaokuluna bıçaklı saldırıda 14 çocuk yaralandı.

ÖNLEMLER ALINIYOR

Çinli yetkililer, 2010'dan bu yana okulların etrafındaki güvenliği artırıyor. Asayiş Bakanlığı, yerel yetkilileri, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak için suç faaliyetlerini "kararlı bir şekilde bastırmaya" çağırdı.

Nisan 2021 saldırısının ardındanEğitim Bakanlığı okullarda acil durum tahliye tatbikatları yapılmasını da zorunlu kıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...