Amerikan yerlilerinin festivalinde kan döküldü

/ Kaynak: AA
Amerikan yerlilerinin festivalinde kan döküldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikan yerlileri tarafından geleneksel olarak New York'ta düzenlenen 46. West Indian Karnavalı'nda en az 2 kişi silahla yaralandı.

ABD'nin en büyük karnavallarından West Indian Karnavalı Brooklyn Eastern Caddesi üzerinde gerçekleşti. Aşırı derecede alkol tüketilen etkinlik sırasında bu yıl da adli olaylar yaşandı. Polisin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen çıkan olaylarda en az 2 kişi silahla yaralandı. Karnavalda geçen sene 2 kişi bıçaklanmış, 2011 yılında da bir kişi öldürülmüş, 2 polis memuru da yaralanmıştı. nbsp;Binlerce dansçının renkli kostümleriyle yer aldığı karnavala New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ve New York belediye başkan adaylarından Bill Thompson, John Liu, Anthony Weiner ve Christine Quinn'in yanı sıra çok sayıda siyasetçi katıldı. Yerli müzik ve dansların, görkemli kıyafetler eşliğinde sergilendiği karnavalı bir milyondan fazla kişi zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden izledi. Ülkenin birçok noktasından karnavalı izlemeye gelenler geleneksel yiyecek ve içecekler eşliğinde eğlenceli zaman geçirdi. Renkli görüntüler oluşturan karnavalın izleyicileri de dansçılar kadar ilginç kıyafetleriyle dikkati çekti. Karnavalda, köstümleri binlerce doları bulan dansçılarının yanı sıra Osmanlı tarzı takım elbise giyen ve fes takan yürüyüşçü grup seyircilerden yoğun ilgi gördü. Etkinlik 6 saatten fazla sürdü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...