Amerikan gemileri Suriye'yi vurmak için gelecek haftayı bekliyor

Amerikan gemileri Suriye'yi vurmak için gelecek haftayı bekliyor

DÜNYA Haberleri

Dış İlişkiler Komitesi'nin ardından Amerikan Kongresi'nde yapılacak oylamada Başkan Obama'ya gerekli yetki çıkması bekleniyor.

nbsp;ABD senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Obama'nın Suriye'ye askeri operasyon tasarısını 7'ye karşı 10 oyla kabul etti. Operasyonun kaderi 9 Eylül'de Senato'da yapılacak genel oylamadan sonra belli olacak. Komite üyeleri, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'in bilgilendirmelerinin ardından, Obama'nın Kongre'ye sunduğu askeri güç yetki talebinde değişiklik kararı almış ve iznini sınırlayan maddeler eklemişti. Buna göre, Suriye'ye yönelik askeri eyleme 60 gün sınırı getirilmiş ancak Kongre'nin karşı çıkan olmazsa, 30 gün daha süreyi uzatabilme hakkı verilmişti. Bunun yanında tasarı, Suriye'ye herhangi bir Amerikan askerinin gönderilmeni de yasaklanmıştı. nbsp;Bugün sabah saatlerinde de Obama yönetimi yetkilileri tarafından düzenlenen gizli oturuma katılan senatörler, ardından yeni tasarıyı görüşmeye başladı. Tasarı, görüşmeler sonrasında komiteden 7'ye karşı 10 oyla geçti. Ayrıca Komite, Senatör Rand Paul tarafından sunulan ve yetkiyi daha da fazla sınırlayan teklifi ise 4'e karşı 14 oyla reddetti. Bu arada Beyaz Saray'dan gelen ilk bilgilere göre Başkan Obama'nın Suriye'ye saldırı için gelecek hafta Amerikan Kongresi'nde yapılacak oylamayı beklediği ifade edildi. Uzmanlar da Amerikan Kongresi'nin Başkan Obama'ya gerekli yetkiyi vermesine kesin gözü ile bakıyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...