Amerikalı milletvekili uyardı: DNA’nızı gereksiz yere özel şirketlerle paylaşmayın

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Amerikalı milletvekili uyardı: DNA’nızı gereksiz yere özel şirketlerle paylaşmayın

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Colorado Temsilcisi Jason Crow, DNA üzerinden sadece o kişiyi hedef alıp ölüdren biyolojik silah geliştirilebileceğini söyledi.

Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan Crow, Amerikalıları gereksiz yere DNA’larını özel şirketlerle paylaşmamaları konusunda uyardı. Crow, “Birinin DNA'sını alabilir, tıbbi profilini çıkarabilir ve o kişiyi öldürecek, savaş alanından çıkaracak veya iş yapamaz hale getirecek biyolojik bir silah yapabilirsiniz” dedi.

İnsanların soyları ve sağlıkları hakkında fikir edinmek için genetik haritalarını işletmelerle isteyerek paylaştığını belirten Demokrat milletvekili, bu bilgilerin biyolojik silah geliştiren firmalara satılabileceğini dile getirdi. Crow, DNA test hizmetlerinin yaygınlığı göz önüne alındığında durumun endişe verici olduğunu ifade etti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...